Tannbehandlinger

Vi ønsker nye og gamle pasienter velkommen!

Rotfylling

Rotfylling er en fylling som erstatter betent eller dødt vev i rotkanalen av en tann. Behandlingen består av utrensing og rotfylling. Skade i vevet kan oppstå på grunn av dyp karies eller annen tannskade. En rotfylling gjennomføres vanligvis over en eller to seanser.

Tannfylling

En tannfylling erstatter den delen av tannen som forsvinner når et hull oppstår, eller når en del av tannen frakturerer.

Tannkrone

En tannkrone er et kunstig skall som blir festet utenpå din egen tann. En tannkrone er aktuell i de tilfeller der en tann er så skadet at behandling med tannfylling ikke vil gi et holdbart resultat.

Tannbro

En tannbro er en restaurering som kan brukes til å erstatte en eller flere manglende tenner. Tannlegen sliper og former til nabotennene som skal fungere som feste for broen. Det tas deretter et avtrykk som sendes til en tanntekniker. Den ferdige broen blir til slutt sementert fast på de tilslipte nabotennene.

Tannbleking

Vi tilbyr hjemmebleking av tennene. Vi tar en avstøpning av tennene dine og fremstiller en blekeskinne. Denne skinnen kan brukes i ca 10-14 dager, ca 2 timer hver dag. Før du kan starte bleking av tennene må du ha gjennomført en undersøkelse av tennene for å utelukke eventuelle hull eller andre skader.

Tannprotese

Tannproteser er erstatning for manglende tenner. Det finnes to typer avtagbare proteser: hel- og delproteser. Har du et resttannsett som kan brukes til å feste en delprotese til, vil det ofte være en stor fordel. Kan ingen av tennene bevares, trenger du en helprotese.